петък, 22 март 2019 г.

Баницаца


Тази фантастична нова моя рецепта посвещавам на Кулинарна Варна. Реалната и виртуалната, която създадох вчера на този прословут Фейсбук.
Вземи, каквото трябва за една хубава баница, освен това половин кило хубава прясна цаца.
Направи баницата, както се прави, като между листите в артистичен хаос разпределиш цацата на няколко слоя. Заслужава си баницата да се подлуди още с маслини (без костилки), парчевца сирене, а тънко нарязан пипер и камби, а отгоре да се поставят тънки резенки лимон.
Пече се на 182 градуса с цел цаците да станат хрупкави.
Пробвайте, успех и приятен апетит!
И до нови срещи в Кулинарна Варна!

Снимката е илюстрация (със шунка и кашкавал)



* * *

Няма коментари:

Публикуване на коментар