събота, 23 юли 2022 г.

Букбазар

 

Призив

Хора от цял свят!

Ценете книгите! И се разделяйте с тях достойно!

Да приемем обичая редовно, например следобеда на всеки първи петък от месеца, на подходящо място (улица, парк), да предложим за продаване няколко наши книги. Обичаят с време ще осигури купувачи, така че всички – и продавачи, и купувачи, и книгите – ще бъдат доволни.

А лесно може да се получи, продавачите да станат купувачи и обратно.

Този обичай може да наречем букбазар (book-bazar) или букенд (book-end), намеквайки, че това е уикендова програма или пък краят на една връзка с дадена книга), но това са подробности, които могат да бъдат оставени за решаване от участниците.

Един такъв обичай би бил не само отличен начин да се движат книгите, да си намират нови читатели (и не само възможност за бедни студенти и пенсионери да получат няколко лева), но и чудесна форма за жив контакт между хората. Наистина, всеки интерес към една предложена за продан книга е повод за разговор между продавача и купувача, и от този разговор може да се получи нещо още по-хубаво: интересни мисли, интересни въпроси, интересни отговори, интересни познания. Дори и нови познанства, приятелства.

Самотен си? Вземи три книги, с които си готов да се разделиш и иди на следващия букбазар.

Действайте, хора, където и да сте по градове, села и паланки!

 





* * *

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар