събота, 4 юни 2022 г.

Кой какво иска

 

Слушам с половин ухо Българското Народно Радио, но ето една новина ме заинтригува: малко странно название и при това от Варна.

Говори кореспондента на радиото за някакъв двудневен базар Искам дете.

Обяснява председателката на някаква благотворителна фондация: искат да помогнат с този базар на тези които искат дете, но си имат проблеми.

Не са малко такива двойки и за това им се помогне вече наистина има много и най-различни методи.

И в края на краткото интервю следва един още по-изненадващ въпрос от страна на кореспондента:  „Колко помощ получихте за това от общината?“

Не си спомням някога при подобно оповестяване на подобно мероприятие да е бил задаван такъв въпрос.

Имах чувството, че въпросът малко смути председателката, но не почна да го усуква, а отговори кратко: „365 хиляди лева.“ Без коментари и подробности.

Признавам си, останах изумен: 365 хиляди лева за един двудневен базар по такава специфична тема, която сама по себе си е толкова деликатна, интимна и деликатна. При това тук засегнати са млади хора, които вече са се социализирали като потребители на интернет и там за минути могат да намерят всичко, което може да им помогне, включително групи по темата.

В моите очи 365 хиляди лева е огромна сума, достатъчна да осигури помощ (не бюджет) на десет големи и смислени мероприятия. Интересно, как се раздават тези хубави помощи? Знам за фантастични инициативи, бих им помогнал със съвет.

 



* * *

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар