Сварих на бързо нещо. Който го
вкуса, не пестеше суперлативите: фантастичен грис, връх, такъв не съм ял…
Ама моля, това не е грис! Това е пудинг-грис или както
по-скоро казваме (на пудинга): крем-грис!
И наистина/ рецептата е съвсем проста: сварих един
литър мляко, от половината му направих традиционен грис (със стафиди), след
това от другата половина на млякото – крем ванилия. Щом и той стана готов,
бързо и добре разбърках двете части и толкова.
Резултатът наистина се оказа отличен. И понеже тук
става дума за една дружба на два жанра, реших, че можем да му дадем името
пудинг-грис Дружба (или крем-грис Дружба, както ви харесва).
Опитайте го и да ви е сладко!
* * *
Няма коментари:
Публикуване на коментар