неделя, 11 април 2021 г.

74 – Добре дошла, старост

 

Една ат главните опори на върха, където се намерих, е Житейният пътевод. Едно негово учение гласи, че човек има да живее 111 години, здрав, прав, ведър.

Какво е това число? Произведение на 3 и 37, а това ни посочва една важна тайна. Човешкият живот има три еднакво дълги периода. Първият е младостта, която трае до 37-та ни година. Втори е периодът на зрелостта, между 37-я и 74-я ни рожден ден. Накрая, след 74-та ни годишнина идва периодът на старостта.

Какво, как и защо става в старостта – за това сега не искам да говоря, още повече, че това е правомощие на Житейния пътевод. Единствено значението на числото 74 исках да осветля. Традиция е да се празнува 75 годишнината на известни хора. Много по0смислено би било това да става на техния 74-и рожден ден. И не само за известните „герои на нашето време“, а за всички.

По интересен, а може би по-откровено казано: брутален начин пожела да ми потвърди учението Съдбата, като именно в навечерието на 74-я ми рожден ден ми даде да вкуся от нерадостите на старостта.

Разбирам поуката. Далеч сме от това старостта да е по подобен начин радостен и достоен период. Още много трябва да работим за това. И всички резултати да ги впишем в толемия Житеен пътевод.




* * *

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар