понеделник, 12 април 2021 г.

Администрация

 

Доста са тези, на които им настръхва кърба когато чуят думата администрация, но вероятно най-много са тези, които с тотално безразличие пропускат покрай себе си това безсмислено буквосъчетание. Те никога не са заплашвали никаква администрация и обратно.

Може да кажем, че тук комплексът е подобен на страха от математиката, и макар, че подобието от много страни гледано набива на очи 1например и двете „неща“ са сухи), има една огромна разлика: математиката си е извоювало по някакъв много мистериозен начин голямо уважение, докато администрацията: дълбоко презрение.

А всъщност това е крайно несправедливо. Администрацията не заслужава нито комплексите, нито презрението. Администрирането е важна и полезна дейност, в някои свои терени на приложение е истинска наука, в други: истинско изкуство.

Убеден съм, че всеки човек се ражда с 101 дарби, но все още сме неспособни поне няколко от тях да се развият и укрепнат при децата, напротив, възпитателната ни дейност може да се похвали с големи успехи в ликвидирането на талантите. За щастие болшинството от дарбите си пробиват път, тук и там се показват, като някакво малко крехко клонче  по дънера на едно изсечено дърво. Или ето пример от малко по-друг характер: в Лепорело се събужда желанието да администрира любовниците си с помощта на един оригинален албум (ето за това трябва дарба). И забележете, достойната дарба получава своето възнаграждение. Днес ще намерите безброй лепорела във всички туристически бюра.

Но какво е всъщност администрация?

Създаване на ред в безредието.

Виждам, драги ми читателю, че си учуден от определението ми.

Всичко ще бъде обяснено, но сега една малка пауза за да вечерям

 



* * *

Няма коментари:

Публикуване на коментар