петък, 24 август 2018 г.

Пътуване до Израел – бележка на автора


Вече наближава година от пътуването ми до Израел, а аз съм стигнал в пътеписа си едва до средата му. Спомените си стоят живи и ярки – по своемо, което значи, че много детайли се топят в пенливия океан на миналото или потулват от други и в прииждащите нови картини на живота, та дори и от мисли и размисли.
Заради това пчвам да се чувствам задължен възможно най-бързо да приключа разказа си, дори ако следващите части приличат повече на някакви скици за едно бъдащо подробно изложение.
Ще има ли такова (подробно изложение) е въпрос на бъдъщето. Желание имам, но това рядко е достатъчно. По-важно е да има време, а то него трябва да го деля между много задачи. И не са малко по-важните задачи.
Колко благоприятно би било, ако едно издателство ми поръчи един – безспорно по-разширен – вариант на целия опис, за да го издаде като една малка книжка. Подобна на До Чикаго и назад.
Чувате ли, издатели?
И още една „задкулисна тайна”: основното ми работно място е в Будапеща, а кега съм в обичната родна Варна – без всички технически средства за коректна редакция и споделяне по интернет. Нямам на разположение и снимките, които лично правих на място. Живот и здраве, подходящите ще бъдат качени по-късно. Благодаря за разбирането и търпението.



* * *

Няма коментари:

Публикуване на коментар